Ne demek?
Ne demek?
Blog Article
Binalarda bulunan yangın bapları ve esas bapların semtı esna yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kadar, bir odanın bağırsakindeki farklı bir oda bapsı da kabil.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; büküm adetsı 4’ü geçmeyen ve seans lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde ana olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:
Mekanizma Odası Yangın Bapları : Düzen odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın kapılarıdır, yangın dayanımının cepheı rabıta otomasyon sistemlerine orantılı aksesuarlarla donatılmıştır. Model odası yangın bapsı camlı kabil.
Yangın Kapısı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin teltiksiz şekilde alegori getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.
Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.
Binaların örgüsına şayan kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı strüktürsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yaygün tün eşitliğiını önler. Bu sayede maddi veya tinsel zayiatı minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını katkısızlar.
Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının gayrı bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlamlar.
Yangın kapıları son gömlek önemlidir. Yangını denetçi altında tutabilir ve yayılmasını önleyebilirler. Yangın bapları eviniz için sevgi pili gibidir! Bu blog kırsında kapı fiyatlarını ve sizin bağırsakin en iyisini nasıl seçeceğinizi tartışacağız.
Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da sınırlı standartlara bakılırsa üretilmek zorundadır.
Kötü sızdırmaz özelliğe malik olmaları ötürüsı ile yangın simultane insanların yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Acil çıkış bapsı ismi ile de bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birokkalı strüktürda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.
Isıya dayanıklı olması ve tütünı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından çevredır. İmalat öbür kapı imalatları gibi değildir. Nazarıitibar edilmesi müstelzim noktalar vardır.
Yangın kapkaloriın etkinliğini esirgemek ve yapı sakinlerinin eminğini Yangın Çıkış Kapısı peylemek üzere, denetimler sırasında rastgele bir noksanlık bulunması halinde derhal onarım veya bileğfiiltirme bünyelmalıdır.
ve kontrolleri örgülmalı, aksayan yanları giderilmelidir. Denetimlerde bile buna son ayar ilgi edilmektedir. Medyaya yansıkat ve yangın bapsı nedenli kişi zayiatının olması bu konuya niye ögönen verilmesi gerektiğinin en önemli soyıtıdır.
Paslanmaz çelik, olağan çelikten daha faziletli mukavemet ve korozyona dayanıklılık esenlar ve bu nedenle yangın bapsı inşaatında yeğleme edilen bir malzemedir.